onsdag 4 februari 2009

Hundvalpar på menyn!

För tre år sedan fick Ellen en kull med valpar. Då var Lillan 9år.
Valparna föddes på eftermiddagen efter en låååång natt och förmiddag o lunch...Det var första gången för mej o Ellen så det var lika jobbigt för oss båda. Hon var mycket orolig o ville bara ut o gräva sej ett bra gryt att lägga sina bebisar i. O jag ville bara underlätta för henne 4 barns mamma som man är.
Nåväl det kom först två små killar o vi var mycket stolta o nöjda så.. Det dröjde inte så länge mellan valparna så vi var ganska övertygade om att hon var klar så!
Jag agerade barnmorska o Ellen ja uppenbarligen var det hon som var primadonnan den föreställningen och hon var en myyyycket duktig förstföderska.
Lillan o hennes pappa var ute o höll sej ur vägen..Ja vi var först föderskor o jag var ganska nervös..
Men när båda killarna var rena o Ellen hade ätit upp det hon skulle, så var snickaregubben o Lillan välkomna till förlossningsalen..= sovrummet.
De kom o ååååaaaade..Sååå sööööta....
Då började Ellen igen, en tredje var på gång..Lillan blev som förskräkt nioåring vittne till Svantes födelse,krystandet,själva utdrivnigen,mamman pillandes av navelsträngen o Ellens måltid när hon Åt upp allt utom Svante...Sedan dess kan hon inte äte kyckling file!
Åhh Nej mamma inte hundvalpar idag igen!

7 kommentarer:

ridgeback sa...

Urk å blä..va äckligt..fin början på historien..!men slutet!,,-nej ja är inte heller sugen på kyckling idag..
Om de får 14 valpar måste dom äta varje ggn tror du..RR får ju ofta väldigt stora kullar..Dom borde ju bli helt fulla..Usch ja mår illa..och den varma söta lukten!..-Jag som ska vara om detta om ca 2v..Hur ska det sluta..ja spyr och tiken äter..urk

ridgeback sa...

Nu Karro ska du bli känd..!!
eller..ja har iaf försökt att få några bokförlag(3) att gå in och läsa din blogg..hoppas verkligen att någon är smart nog och nappa på att läsa..sen är dom fast..då får det slåss mot varandra om vem som bjuder mest för att få ge ut detta som bok..Kram

Karrosellen.. sa...

Oj...känn ingen press...nej sitt du bara snällt vid datorn o skriv dina små inlägg...

ridgeback sa...

precis såå..tänk inte !!-gör det du är bäst på..fortsätt skriv om allt som rör sig i kaoset..
Alla som är härinne och läser kan gå till ett bokförlag och tipsa om bloggen..någon måste ju fatta eller bli skittrött på tjatet..alla medel,

Karrosellen.. sa...

Första gånge malde jag på i slags mantra.."det är naturligt,hon ska äta det"
Andra gånge gav vi henne lite vatten emellanåt,jag tror hon uppskattade det..Herregud! Hur gör rävarna!!!
Men jag har talat med andra uppfödare o mammorna behöver inte äta alla..Så du kommer inte behöva trycka i dej 14 hundvalpar..bara typ tre!!

ridgeback sa...

Jammi..

ridgeback sa...

Jammi..